ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ !

 

Поштовани грађани, у претходних неколико часова добили смо неколико питања у вези мејлова које шаље ДХЛ наводно. Мејл исте садржине стигао је и на нашу званичну мејл адресу у међувремену. У мејлу се наводи да Вам је стигла пошиљка коју курир није успео да испоручи због непотпуних података. Даље се од вас тражи да се са вашим мејлом и лозинком улогујете и доставите неопходне податке. И ту лежи кључ. На тај начин ви пошиљаоцу дајете вашу мејл лозинку. 

 

Шта се крије иза свега ? Крађа података, убацивање вируса, слање непристојних садржаја, покушаји преваре слањем поште са вашег налога итд.

Како препознати покушај преваре ? Пре него отворите понуђену опцију за логовање погледајте адресу пошиљаоца. Сви мејлови које шаље ДХЛ долазе са адресе ДХЛ а не са овакве коју можете видети на слици доле.

Уколико сте већ отворили ову поруку и покушали да се улогујете преко понуђене апликације за наводно достављање података за испоруку, одмах обришите мејл, погледајте део рачунара где се складиште преузете датотеке и обришите све непознато, и хитно промените лозинку на налогу ! У случају да на рачунару имате изузетно важне податке, да са њега вршите онлајн плаћање и слично, посаветујте се са неком од компанија које се баве рачунарском заштитом што пре.

Ми смо управо обавестили ДХЛ Србија о овим порукама.