О НАМА

МИ СМО

струковно удружење намењено едукацијама грађана за непредвиђене и ванредне ситуације, борбу против трговине људима, злоупотребе психоактивних супстанци, радикализације, екстремизма, вршњачког насиља, злоупотребе интернета  и осталих негативних безбедносних појава.

Наша адреса је Београд, Савска 9 трећи спрат. Молимо Вас да посету најавите 24 часа раније на телефон 0649666777 или мејл police.ipo@gmail.com

Организујемо

трибине, семинаре, курсеве из различитих области безбедности.

Објављујемо

Текстове, анализе и научне радове наших чланова

Желимо

да приближимо грађане и државне органе безбедности једне другима

Циљ

нам је безбеднија Србија и Свет.

ИСТОРИЈАТ

Након што смо 2018. године покренули ИПО организацију, наша идеја о цивилном сектору безбедности наишла је на одобравање великог броја грађана Србије тако да данас ИПО има неколико стотина чланова само у Србији.

Већ током 2019 године заинтригирали смо и грађане околних земаља и њихове стручњаке из области цивилног сектора безбедности. Убрзо смо кренули са склапањем партнерских уговора са сличним удружењима у региону. 

Наредна 2020.година донела је експанзију наших активности а тиме и чланства. Постали смо једина организација цивилног сектора безбедности из Србије која је члан Комитета за борбу против дрога при УН, Алијансе за борбу против корупције која такође ради под окриљем Уједињених Нација. Све то смо успели искључиво захваљујући труду свих нас који смо чланови ИПО. Наше активности нису остале непримећене. Спровели смо велики број трибина, едукација, семинара из области безбедности којима смо едуковали хиљаде грађана Србије а од 2020 и целог света.

Појавили смо се више десетина у медијима Србије. Имали смо 30 волонтера за време ванредног стања у Општини Чукарица, Вождовац и Нишу. Објавили смо 15 научних радова и две монографије, неколико упутстава за грађане како да се понашају у различитим ризичним ситуацијама, поделили десетине хиљада флајера на тему безбедности дома, превенције вршњачког насиља и слично.

Круна нашег успеха десила се у јеку епидемије Корона вируса када смо били једина позвана организација цивилног сектора безбедности са ових простора која је била позвана да учествује на петодневној конференцији Уједињених Нација посвећеној борби против транснационалног организованог криминала о чему је писао Курир :  https://www.kurir.rs/v/3548929   Наша изјава о организованом криминалу на Балкану увршћена је међу званичне изјаве и налази се на сајту Уједињених Нација.

У том тренутку већ смо имали импозантну мрежу међународних партнера и представника  са обзиром да смо постојали тек 30 месеци. Тада је Скупштина ИПО Србије донела одлуку да се уз помоћ секције ИПО Италија формира централа под називом IPO Hedaquaters у Милану, Италија одакле би смо у будућности координирали међународне активности на адреси Str. Ferrante Aporti 28, 20125 Milan, +390287165043 FiscalCode 97882740158

Након тога кренули смо са званичним регистрацијама у државама у којима смо имали највећи број активности тако да смо почетком 2021 имали званично регистроване секције у Србији, Црној Гори, Македонији, Бугарској, БиХ, Италији, Француској, Немачкој, Лихенштајну, Швајцарској. Европска Комисија је прихватила нашу регистрацију централе у Милану такође. 

Врло брзо смо се прилагодили ситуацији насталој као последица Короне. Нашим члановима смо обезбедили сваког месеца једну бесплатну едукацију у виду вебинара на енглеском и једну на српском језику на најразличитије теме из области безбедности. 

Финансирамо се чланаринама и донацијама чланова. Никада нисмо добили ни један динар од државе нити било које стране организације или амбасаде.

И, идемо даље !

Наше међународне активности можете погледати на сајту https://www.interpolice.org/ .

 

Уколико желите да постанете наш члан идите на линк https://iposrbija.rs/uclani-se/