ИПО НА ТРИБИНИ ЗАЈЕДНО ПРОТИВ НАСИЉА

 

У организацији Уније Цивилног Сектора Безбедности а на иницијативу Удружења Жртава Насиља ХАЈР у општини Стари Град одржана је трибина под називом Заједно против насиља.

На трибини су говорили представници општине, декан Правног факултета Универзитета Унион Проф. Небојша Шаркић,, професор Јован Марић, судија Ивана Јосифовић, девојка која се успешно изборила са насиљем Александра Рапајић, Стеван Ђокић испред Центра ДБА и председник ИПО Доцент др Илија Животић.

Пре свега желимо да се захвалимо Хајрији Рамадани и удружењу ХАЈР на иницијативи, осталим струковним удружењима цивилног сектора безбедности и наравно општини Стари Град. Веома је значајно што смо успели да окупимо под ,,један барјак” 15 организација цивилног сектора безбедности што је по први пут у историји. То је само потврда да иако немамо иста мишљења о свему да ипак, када се ради о круцијалним стварима ми заборављамо на наше неспоразуме и неслагања и делујемо као један.

Хајрија Рамадани је испричала своју борбу као жртва породичног насиља, декан Шаркић је говорио о кривично правном аспекту насиља, Јован Марић је о овој теми говорио са свог оригиналног аспекта као психолог, судија из Новог Сада Ивана Јосифовић је изнела веома дирљиве делове из судске праксе, Стеван Ђокић је апеловао на пооштравање казни и говорио о насиљу путем интернета, док је председник ИПО Животић објаснио везу насиља и безбедности.

Излагање председника ИПО можете погледати на следећем линку 

https://www.youtube.com/watch?v=-tiwAMIbP74