СМРТ НА ПУТЕВИМА СРБИЈЕ

Кад возиш паркирај телефон.
Алкохол и волан не иду заједно.
Не брже од живота.
Све су ово називи кампања које је спроводила држава и струковна удружења. Па ипак, од почетка ове године па до данас на путевима Србије живот је изгубило више од 250 особа. Младих, старих, деце. Страдали су нечији очеви, мајке, синови и ћерке. Стотине породица завијено је у црном. Стотине чека викенд не би ли обишли повређене у болницама. Многи ће остати инвалиди или са доживотним траумама.
Полиција је тестирала на алкохол хиљаде људи, стотине су биле на трежњењу , одузете су бројне возачке дозволе због пребрзе вожње. Саобраћајци раде на границама могућности, камере су на све стране.
И опет сваки дан, свако јутро имамо вести са страдалима на путу.
Предлажемо постављање празних возила полиције на критичним местима јер једноставно када возач види плаво бело возило инстиктивно смањује гас. А онда када сви помисле да су возила стално празна изненада поставити и патроле.
Предлажемо да се спроводе акције саобраћајне полиције у унутрашњости које би спроводили саобраћајци из других градова.
Предлажемо постављање билборда са последицама саобраћајних незгода дуж аутопута и Ибарске магистрале.
Али изнад свега МОЛИМО родитеље да разговарају са децом о овом проблему. Да им не дозвољавају да иду у ноћни живот аутомобилом. Велики део страдалих али и починиоца су изузетно млади људи пред којима је могло бити још много тога.
Председник ИПО
Илија Животић