КУРС ШИФРА БАРБАРА НА ОПШТИНИ ЗВЕЗДАРА

Захваљујући градској општини Звездара и удружењу грађана са Звездаре Људи Будућности, данас је председник ИПО Илија Животић у склопу курса Шифра Барбара, полазницима одржао предавање о поступању са децом у случајевима пожара, поплаве и земљотреса.

Курсу су присуствовали чланови спасилачке службе, припадници ватрогасне јединице, васпитачи из различитих вртића , радници обезбеђења у вртићима. За нашу организацију овако шаренолики састав полазника је изузетно значајан јер смо имали прилике да чујемо доста проблема са којима се они сусрећу на терену и пракси, да о њима продискутујемо и заједнички кроз интерактивно предавање дођемо до адекватних решења примењивих у стварним ситуацијама.

ПРЕДАВАЧИ СТЕВАН ЂОКИЋ ПРЕДСЕДНИК ЦЕНТРА ДБА, ВУК МЕНТОВИЋ УГ ЉУДИ БУДУЋНОСТИ И ПРЕДСЕДНИК ИПО ИЛИЈА ЖИВОТИЋ

Следеће недеље главни предавач ће бити Стеван Ђокић из Центар за Безбедност Истраге и Одбрану ДБА који ће говорити о превенцији и поступању у случајевима нестанака деце као и различитим облицима вршњачког насиља међу децом и омладином.

Модератор на скупу био је Вук Ментовић испред удружења грађана Људи Будућности који нас је упознао са резултатима анкете међу грађанима Општине Звездара на тему безбедности деце и који се побринуло за салу, техничку опрему и освежење за полазнике.