ИПО У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ СРБИЈЕ

У организацији Привредне коморе Србије и под покровитељством Министарства унутрашње и спољне трговине, одржан је важан скуп посвећен унапређењу електронске трговине и јачању билатералних споразума са Европском унијом у областима иновација и безбедности.

Догађај је окупио водеће стручњаке из области е-трговине, малопродаје, сајбер безбедности, као и представнике високе политике. Међу говорницима су били истакнути Министар за спољну и унутрашњу трговину, Томислав Момировић, и његова екселенција, амбасадор Француске у Србији, Пјер Кошар.

Министар Момировић је у свом обраћању нагласио значај дигиталне трансформације тржишта Србије и имплементације најновијих сајбер безбедносних стандарда који су кључни за развој е-трговине.

Амбасадор Кошар је говорио о значају унапређења билатералних односа између Француске и Србије, посебно у контексту технолошких иновација и развоја. Он је истакао да унапређење и инфраструктуру као и регулативе које су усмерене на подршку иновативним технолошким решењима у е-трговини.

Присутан на скупу био је и Милош Андрић, представник Интернационалне Полицијске организације, који је имао конструктиван разговор са амбасадором Кошаром. Тема њиховог разговора била је усмерена на унапређење међународне сарадње у области сајбер безбедности и борбе против кибернетичког криминала.

Такође, током панел дискусије, размотрене су различите стратегије за јачање малопродаје кроз дигиталне платформе, као и неопходност развоја робустнијих сајбер безбедносних протокола који би обезбедили сигурност података и трансакција.

Скуп у Београду послужио је као платформа за размену идеја и искустава, као и за јачање међународне сарадње на пољу иновација и сајбер безбедности, што је од кључне важности за даљи економски развој.