ИПО НА ЕВРОПСКОМ ПОЛИЦИЈСКОМ КОНГРЕСУ

У периоду од 15 до 17 Априла наша организација је имала своју делегацију на Европском Полицијском Конгресу у Берлину. И не само то, наиме од ове године ИПО је званични партнер Европског Полицијског Конгреса што нам је омогућило да добијемо свој простор за представљање посетиоцима тик поред штанда Националне полиције Немачке и њиховог синдиката.

Положај ИПО кутка можете погледати на линку https://youtube.com/shorts/F9nqCRRsX5s?si=wfNKo0SAKP2_Xkyr. Такође за наше представнике била су обезбеђена и места у првом реду као почасним гостима https://youtube.com/shorts/t_n641e9X6U?si=l25I1WvW7Dw4XrTm

 

Ове године представљено је и занимљиво теренско возило које је хибрид Мерцедес Г класе и Ланд Ровер Дефендера. Произвођач је узео оно најбоље од оба возила и направио нешто идеално за Балкансе државе, спој добрих карактеристика за вожњу ван асфалата уз приступачну цену.

 

 

Имали смо и велики број важних сусрета од којих издвајамо разговор нашег члана Милета Станојевића са кординатором ЕУ за борбу против тероризма Бартјан Вегтер.

Такође председник ИПО је имао важан разговор са вд министра унутрашнјих послова Украјине Катарином Павличенко са којом је разменио мишљења око едукације припадника Украјинске полиције у ратним условима и ситуацијом на терену.

 

 Међу посетиоцима наш штанд је посетио и директор Европске Полицијске Федерације Роберт Бодор из Словачке са којим смо разменили значајне информације око будуће сарадње и заједничких активности.

 

Још једном захваљујемо свим члановима на подршци као и онима који су били део наше делегације од 15 особа на овом изузетно важном безбедносном догађају.