ИПО НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

03 Октобра одржана је међународна научна конференција у организацији Правног Факултета Универзитета Свети Климент Охридски. Овај Универзитет из Северне Македоније  https://www.uklo.edu.mk/ са традицијом дугом 40 година и заиста респектабилном историјом одржавања конференција овога пута окупио је стручњаке из преко 30 различитих држава. На жалост услед пандемије са корона вирусом конференција је одржана онлајн. Кажемо нажалост јер је ова институција позната као изузетан домаћин на свим врстама сусрета експерата нарочито када су у питању стручњаци за безбедност.

 

Конференцију је отворио Министар Правде С. Македоније господин Бојан Маричкић, након чега су говорили заменик министра образовања, декан правног факултета и друге високе званице.

Конференција је имала чак 5 паралелних панела са чак 48 излагача што је изузетан резултат у оваквој ситуацији и само потврђује квалитет конференције и радова који ће бити објављени. 

Ми се захваљујемо организаторима који су нас позвали да учествујемо и дамо прилику нашим члановима да учествују.

ИПО је овога пута представљена са научним радом који носи наслов Предности чланства у ЕУ у борби против организованог криминала. Рад је плод научног истраживања Даниеле Трајковски из Македоније, Председника ИПО Црна Гора Ивана Пекића и председника ИПО Илије Животића. 

Овом приликом још једном позивамо чланове да нам се јаве уколико имају написане научне радове како би смо им помогли да се ти радови презентују на међународним конференцијама и објаве у признатим стручним часописима и зборницима радова.

Рад је због заузетости коаутора презентовао на енглеском језику председник ИПО Србија Илија Животићу у склопу трећег панела у оквиру кога су своје радове изложили и Др. Винце Вари мајор мађарске полиције на тему цивилне контроле служби безбедности и улоге цивилног сектора безбедности у држави, Проф. Др. Лаура Станила професор Правног факултета из Темишвара, Мајор Проф. Др. на полицијској академији у Будимпешти господин Матјас и други.