ПРВИ ИПО ПОРОДИЧНИ КАМП

Наша организација  у сарадњи са Националном Академијом Рекреације и Спорта је у току трећег и четвртог октобра 2020 реализовала први ИПО Породични Камп. Локација је била у непосредној близини Лознице, тачније у Гучевским Вајатима. Ово наше прво окупљање овог типа било је замишљено и реализовано као спортско окупљање и дружење чланова кроз различите видове едукација и спортских активности уз потпуно поштовање правила везаних за корона вирус. Са свим полазницима непосредно пред долазак су вођени разговори како би се отклонила свака сумња да ли су у претходном периоду били у контакту са инфицираним особама као и да ли осећају било какве симптоме. Највећи део активности изводио се на отвореном, просторије су биле редовно проветраване и чишћене одговарајућим средствима.

За два дана нешто више од 50 учесника имало је прилику да одслуша 4 предавања из различитих области безбедности. Посебна пажња била је према деци наших чланова којима је један од најеминентнијих стручњака одржао предавање о безбедности на интернету и какве се све опасности могу појавити приликом његовог коришћења. Такође изузетно корисно је било и предавање о вршњачком насиљу и његовој превенцији. 

Најмлађи су највише времена проводили у природи радећи вежбе, разгледајући природу и мини зоо парк у склопу комплекса.

Старији учесници кампа су имали интензивне тренинге борилачких вештина и самоодбране као и кратки курс везан за заштиту ВИП личности који је осмислио наш главни инструктор борилачких вештина професор борења и председник All Japan Budo Association  Младен Буразеровић који је био и главни организатор кампа. За њих је председник ИПО одржао предавање о утицају ширења лажних вести путем интернета и медија на безбедност.

У склопу тог предавања полазницима је приказано неколико могућих сценарија од којих је био најзанимљивији онај да иза ширења лажних вести са циљем рушења државног система могу стајати стране службе при чему су наши грађани који их шире само пуки извођачи радова. Сви полазници кампа добили су адекватне сертификате о учешћу.

 

Још једном се захваљујемо свим нашим, и члановима наше партнерске организације који су дошли из различитих крајева Србије као и нашим домаћинима у Етно Комплексу  Гучевски Вајати. https://gucevskivajati.rs/