ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОЧЕТКА НАТО АГРЕСИЈЕ

Представници наше организације данас су положили венац на споменик страдалој деци за време злочиначког бомбардовања 1999 године када је страдало више хиљада наших суграђана. Тада је нашој држави нанета и огромна материјална штете процењена на више од 100 милијарди долара. Гађани су пре свега цивилни циљеви услед немоћи западних сила да сломе херојски отпор наших снага безбедности на Косову и Метохији.

Стотине страдале деце, стараца и цивила уз припаднике војске и полиције нас обавезују да овај нато злочин никада не заборавимо нити опростимо агресорима којима је циљ био отимање дела наше територије.

Као струковно удружење сектора безбедности свесни смо ситуације да се са свима мора разговарати али смо ПРОТИВ било каквих нато интеграција. Бити део система који је убио Милицу Ракић на ноши и још стотине друге деце значило би проклетство за цео Српски народ. Залажемо се за увођење јасне формулације онога што се десило 1999. Недопустиво је да се у званичним обраћањима користе називи као што је нато интервенција, нато акција, и слично. Сви државни функционери морају користити термин нато агресија у својим обраћањима јер бомбардовање суверене земље без одобрења Уједињених Нација то и јесте.

Прихватање уласка у нато значило би не само да смо опростили наше жртве, покушај отимања дела наше територије, немерљиву материјалну штету, већ би то значило да смо исти као и они, ако не и још гори. Српски војник је одувек био частан борац који не убија цивиле, жене, децу и старце. Наш војник се увек понашао и више него хумано према заробљеним непријатељима али и у борби о чему сведоче и споменици које су нам подизали и некадашњи непријатељи због таквог поступања.