ЦЕНТАР ЗА ЕДУКАЦИЈУ : МАРИЈА И ВИ

Марија Шутуловић, дипломирани психолог (клинички смер), Саветник председника ИПО за превенцију породичног и вршњачког насиља, после 8 година сталног и безуспешног тражења посла покренула је сопствени посао. Од 2012. године, када је остала без посла где је претходно у Борском Дому здравља радила као психолог на психијатрији, Марија је без посла, са кратким прекидом од пар месеци када је радила на замени у једној основној школи.

Искористивши могућност коју град Бор и Национална служба за запошљавање нуде, конкурисала је и добила субвенцију за само-запошљавање у износу од 250 000 динара. 
 
Разлог оваквог, у данашње време храброг потеза је тај што јој је било јако тешко доћи до посла у државној фирми, као и дуг период који је провела у потрази за послом, и такође и стварање услова за бољи живот ње и њене ћерке. С обзиром на искуство у раду које има и које је разнолико,
Марија је у Бору отворила Центар за едукацију Марија и Ви Бор, на адреси Зелени Булевар ББ, ЛОКАЛ 6 телефон за клијенте 065-245-00-15 где ће основна делатност којом ће се као психолог бавити, бити едукативни и саветодавни рад, са децом, адолесцентима и одраслима. Осим саветодавног рада, бавиће се и проблемима и тешкоћама деце у учењу, проблемима прилагођавања на вртић, школу, факултет… као и планирање дневних и недељних активности везано за организацију учења. Наравно, неће изостати ни помоћ при превазилажењу стреса, анксиозности и проблема са депресијом. Такође, у наредном периоду, у плану је и организовање едукативних радионица и семинара на тему родитељства, превенције вршњачког насиља и свих врста насиља, превенције коришћења наркотика, превенције самоубиства, и слично.
Младима и онима који су дуго у потрази за послом, Марија поручује да не треба одустати и да се треба борити за своје циљеве колико год то било тешко јер само воља и труд доносе успех.
 
 
Захваљујемо се нашој Марији Шутуловић на досадашњој сарадњи и желимо јој још пуно успеха. Наравно Марија остаје део нашег тима и даље !