РЕАЛИЗОВАН ВЕБИНАР ПРАЊЕ НОВЦА И ФИНАНСИРАЊЕ ТЕРОРИЗМА

Наш члан и полазник Мастер студијског програма Тероризам, Организовани Криминал и Безбедност при Ректорату Београдског Универзитета чији је руководилац чувени професор Драган Симеуновић, Ђоко Ненадић одржао је данас веома занимљиво он лајн предавање за наше чланове.

 

Тема предавања била је прање новца и финансирање тероризма. Ненадић је чланове упознао пре свега са појмом самих кривичних дела из ове групе а затим навео и примере из праксе. Након тога представио је и међународне стандарде и механизме за спречавање прања новца у сврху финансирања тероризма.

Сазнали смо који се органи у правном систему државе Србије и на који начин боре против прања новца као и које су ризичне категорије правних и физичких лица. Осим тога видели смо и улогу независних органа као и НВО. Ненадић је објаснио и неколико индикатора односно понашања привредних субјеката и физичких лица који могу бити показатељи да се нешто сумњиво дешава.

На карају предавања коме је присуствовало 38 чланова ИПО Србија Ненадић је одговорио на више од 20 питања. Сви учесници вебинара ће у следећих 7 дана добити адекватне потврде а остали могу погледати вебинар на следећем линку :

https://www.youtube.com/watch?v=5boU4_ESUTM