ВЕЖБА ОБРУЧ 2020

У Београду је 19.11.2020 одржана по нама до сада најбоље организована вежба полицијских снага у Србији. То не значи да су претходне биле лоше, напротив, али ова је заиста била изведена до перфекције.

У вежби је учествовало укупно 254 припадника снага безбедности међу којима су били припадници САЈ, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Интервентне јединице 92, Сектора за ванредне ситуације са 28 различитих возила, 5 хеликоптера и 2 борбена чамца.

Посебну пажњу гледалаца привукли су хеликоптери Х-145  који су дејствовали ноћу на терену који није био припремљен и тако симулирали у потпуности могућу нежељену ситуацију. 

ИПО сматра да је вежба успела и оцењујемо је са високом оценом. Такође сматрамо да је изабран прави тренутак за извођење ове вежбе. Претходних дана били смо сведоци једне такође веома добро изведене акције контроле илегалних миграната и њиховог довођења у колективне центре чиме је МУП показао да ће заштитити наше грађане и наш систем друштвених вредности. Такође ова вежба је најбољи показатељ да ће се најављени рат против мафије водити великом жестином од стране државних органа а полиција је данас показала и да зна како а и да има сјајно обучене људе који су опремљени најмодернијим убојитим средствима и одлучни да добију тај рат.

Председник ИПО

Илија Животић