Важно упозорење

Поштовани грађани, приметили смо да су друштвене мреже корисника у Србији преплављене најавама разних видовњака, гатара, пророка и сличних превараната смештених на територији Босне и Херцеговине. Такође, више грађана је пријавило сумњиве позиве за учешће у разним наградним играма.
У складу с тим, шаљемо вам упозорење Министарства унутрашњих послова Републике Српске

Упозорење – Не делите личне податке на друштвеним мрежама

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавештава грађане да је у септембру 2019. године примљено више жалби грађана у вези са лажним наградама „Цаприоло“ организованим на друштвеној мрежи Фацебоок.
Награда је да се на лажној Фацебоок страници УРЛ налази: хттпс://ввв.фацебоок.цом/Цаприоло-113461090049471 20.09.2019. Године објављена наградна игра у којој Цаприоло поклања 25 Цаприоло бицикала, а да би учествовали потребно је да се свиди страници, да се публикација дистрибуира на сопственом профилу и да се у инбок наведе број 1-500. Учесници лажних штапова добијају поруку у којој пише да су победници у бициклима, али да би добили награду, морају да пошаљу фотографију свог лица и личне карте. Поред ове фотографије, учесници су у обавези да доставе и друге личне податке који нису наведени у личним документима (име родитеља, адреса, контакт телефон итд.).
Као и у раније пријављеним случајевима, Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавештава грађане да је једина сврха починиоца који је креирао ову страницу да прибави њихове личне податке у сврху злоупотребе, због чега се грађани упозоравају да не деле или шаљу своје фотографије или личне податке путем друштвених мрежа или е-маила.