ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ- ЧЛАНСКЕ ЗНАЧКЕ

Поштовани чланови,

Као што сте сазнали на нашем сајту али и из медија Влада Србије је на предлог МУП Србије донела допуну уредбе о службеној легитимацији и службеној значки којом се прописују драконске казне за свакога ко производи, поседује и користи значку било које организације удружења грађана, правног лица итд. а које нарушавају визуелни идентитет значке и службене легитимације МУП Србије.

Ми као доказано патриотска организација немамо никакав проблем са тим, чак штавише, ми то подржавамо апсолутно. Наша чланска значка ни по чему није слична значки МУП Србије описаној у уредби и то је и лаику јасно. Међутим оно што збуњује све организације које имају чланске значке а у питању су осим цивилног сектора безбедности и планинари, пецароши, спасиоци, добровољна ватрогасна друштва, представници страних организација у Србији је да нама свима прети човек који није официр МУП Србије, не ради у дирекцији МУП Србије, већ је председник једног од 25 синдиката у Полицији. 

Ми смо послали молбу МУП Србије, Председнику Републике као и Министарству надлежном за заштиту невладиних организација са циљем да се ова ситуација разјасни. Да направимо заједничку комисију и да дефинишемо шта може а шта не може у складу са прописима Републике Србије, у складу са прецизно наведеним изгледом значке и службене легитимације у Уредби али и позитивну праксу из Европске Уније у којој постоји десетине оваквих организација са својим чланским значкама. А да подсетимо у свим највишим државним документима укључујући и Стратегију Националне Безбедности стоји да је чланство у ЕУ наше опредељење и приоритет.

Како не би дошло до заоштравања ситуације између цивилног сектора безбедности и наше државе Србије а што многи прижељкују овим путем :

МОЛИМО СВЕ ЧЛАНОВЕ ДА НЕ НОСЕ НИТИ ИСТИЧУ ЧЛАНСКЕ ЗНАЧКЕ, НАЛЕПНИЦЕ НА КОЛИМА, МАЈИЦЕ, ИЛИ ДРУГЕ ОЗНАКЕ НАШИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ДО ДАЉЕГ ! 

Из тог разлога до даљег обустављамо израду рекламног материјала и сувенира сваке врсте.