РЕАЛИЗОВАН ВЕБИНАР О ВЕРСКОМ ЕКСТРЕМИЗМУ

Наш члан, теолог Мирољуб Несторовић који је дипломирао на Богословском Факултету СПЦ, а потом успешно завршио специјалистичке студије на Факултету Политичких Наука ,, Тероризам и Организовани Криминал ” данас је одржао предавање у виду вебинара ексклузивно за наше чланове. Верски екстремизам као тема нашег вебинара је нешто о чему се прича још од напада на куле близнакиње 11. септембра у свету, а код нас нажалост још од деведесетих година.

 

Предавач је на објективан и непристасан начин слушаоцима прво представио водеће светске религије и њихове специфичности. Након тога приказао је хронолошки како су поједини људи злоупотребљавали делове религијских учења тумачећи их како би залудели масе, дошли на власт или пак вршили прогон верских неистомишљеника.

 

У току предавања цитирани су делови Светих књига који су најчешће злоупотребљавани за обману следбеника али су и навођене последице таквих поступака. Предавање је као што смо навели обухватило све велике религије, није било коришћено да се увреде припадници било које религије нити атеисти, већ је било информативног и едукативног карактера. Едукативни карактер осим историјског аспекта предавања представља и препознавање начина врбовања и обмана којима се служе екстремисти са свих страна.

Захваљујемо се теологу Несторовићу и свим члановима који су били са нама преко онлајн платформе а чије реакције одмах након предавања су заиста одличне. За јануар планирамо још две веома интересантне едукације о којима ћемо обавестити чланство путем сајта и друштвених мрежа већ почетком месеца.