САСТАНАК СА ДИРЕКТОРОМ ПОЛИЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Саветник председника ИПО Доктор Синиша Пепић, стручњак за међународне односе и предавач на Апслеј Бизнис Академији  (http://apsley.eu/)  данас је имао радни састанак са директором Полиције Републике Српске.  

Пепић је информисао директора Синишу Кострешевића ( https://mup.vladars.net/index.php?vijest=policija&vrsta=direktor-policije )о нашем досадашњем раду као и циљевима наше организације. Представили смо наше учешће на конференцији Уједињених Нација о транснационалном организованом криминалу као и комплетну лепезу наших курсева за грађане а који се спроводе у великом броју држава захваљујући нашим представницима.

Посебан акценат стављен је на наше предлоге о учешћу цивилног сектора безбедности у Републици Српској на едукацијама и програмима везаним за заштиту привредног система од утицаја транснационалног организованог криминала, сајбер безбедност, као и раду са сведоцима и превенцији радикализације и екстремизма.

ИПО је овом приликом изразио потпуну подршку директору и припадницима полиције Републике Српске у њиховом раду и ставио им на располагање наше кадрове и сваки вид подршке у циљу очувања безбедности РС и превенције свих видова негативних појава.

Овом приликом директору Кострешевићу је уручена и златна значка наше организације као почасном члану.