САРАДЊА СА ГРУПОМ ЗА ФОРЕНЗИКУ ИЗ МИЛАНА

Захваљујући шефу наше канцеларије у Милану Томори Мареглену потписали смо уговор о сарадњи са удружењем Форензичара из Милана. Ова организација се бави едукацијом кадрова из неколико области безбедности и овлашћена је од стране државе Италије да даје дипломе и сертификате из тих области након завршених едукација које могу бити различитих нивоа, онлајн или уживо.

Оно што је за нас значајно то је да ћемо захваљујући овом партнерству успети да неке наше курсеве сертификујемо за Европску Унију јер ће се они који са успехом заврше неке од будућих курсева у сарадњи наших организација, наћи на њиховој званичној листи која се налази на сајту и одмах је све проверљиво. Јер нажалост као што је познато ми нисмо чланица ЕУ.

Иначе овој организацији је дата прилика да направи и онлајн базу признатих стручњака из још неколико области тако да ће они постати својеврсна Википедија, односно јединствени регистар особа које се сматрају стручњацима. Наравно, могућност злоупотребе је сведена на минимум избором кадрова који воде ову организацију од којих су многи бивши припадници различитих служби безбедности у Италији, предвођени једним од некадашњих високих официра у полицији Милана господином Ђузепеом Лодесертом, изузетно познатим и надасве признатим стручњаком за дигиталну форензику. Господин Лодесерто је члан  више научних савета и других тела које се баве заштитом података и приватности у Италији.

http://www.forensicgroup.it/1/partner_5455627.html