РЕАЛИЗОВАН ИПО ВЕБИНАР

20. Септембра захваљујући нашим партнерима Институту за националну и међународну безбедност који су нам помогли логистички, са давањем просторија, контролом интернет везе и приступа као и вођењем конференције као модератори, реализовали смо први ИПО вебинар.

Вебинар је носио назив: Нови трендови у еколошкој безбедности, климатске промене и утицај пандемије на одрживи развој и друштво.

Своја излагања имали су :

Проф. Др. Јасмина Маџгаљ из секретаријата за заштиту животне средине

Ма. Пекић Иван председник НВО ИПО Црна Гора ( начелник комуналне полиције Бар)

Др. Мареглен Томори из Италије

Др. Синиша Пепић из Републике Српске

Дарко Обрадовић генерални секретар Института за националну и међународну безбедност

Проф. Др. Себастијан Фулер из Apsley Business School London , рангирана у првих 100 пословних академија ЕУ

Весна Рудић Телеком Србија

Проф. Др. Душко Томић програмски директор Амерички Универзитет Безбедности Дубаи

Проф. Др. Елдар Шаљић руководилац на мастер студијама безбедности на Америчком Универзитету Дубаи

Драгана Влашковић председник удружења особа са инвалидитетом Трстеник

Проф. Др. Прода Шећеров

Илија Животић председник ИПО

 

Садржај излагања био је веома разноврстан и држао је пажњу великог броја пратилаца преко зоом канала који је у једном тренутку износио 107.

Следећи корак је штампање адекватног зборника радова који ће бити добра основа студентима за писање научних радова из ове области. Излазак зборника планиран је за почетак 2021 године и биће адекватно промовисан.

Сви евидентирани пратиоци вебинара ће у наредним данима добити адекватан сертификат који је захваљујући чињеници да је вебинар признат од стране државе Србије, тачније Завода за унапређење васпитања и образовања као стално средство едукације под бројем 1350-4/2020 део документације којом се прикупљају бодови за докторске студије или аплицира за запошљавање.

Овом приликом се захваљујемо свим учесницима и пратиоцима као и Биљани Живковић нашем модератору  и Кристини Караић саветнику на овом пројекту. 

Посебна захвалност Секретаријату за заштиту животне средине Града Београда, Заводу за унапређење образовања на подршци и поверењу као професору Проди Шећерову на квалитетним саветима.