ПСС више нема статус репрезентативног синдиката полиције

Након вишемесечне агресивне кампање од стране челних људи ПСС да су они једини који адекватно заступају интересе запослених у Министарству Унутрашњих Послова и истовремено по нашем мишљењу непотребног и за чланове беспотребног мешања у дневну политику, чиме се не само скреће са курса синдикалне борбе за положај радника у Министарству већ се беспотребно троше људски и материјални ресурси чланство је изгледа рекло своје мишљење о оваквим потезима руководства напуштањем овог синдиката што је довело до губитка статуса репрезентативности који је подсећамо директно везан за број активних припадника МУП у чланству.

Саопштење МУП о овој статусној промени ПСС преносимо у целости са званичног сајта Министарства.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије обавештава јавност и запослене да је, на основу захтева Независног синдиката полиције за преиспитивања репрезентативности Полицијског синдиката Србије, утврђено да ПСС више није репрезентативни синдикат у Министарству унутрашњих послова.

Независни синдикат Србије је 19. фебруара упутио захтев у коме наводи да је од последње провере репрезентативности ПСС-а прошло више од три године, а да постоје индиције да се, како су навели у допису, број чланова ПСС-а смањио и да зато сматрају да постоје услови за спровођење поступка провере репрезентативности.

Након добијеног захтева спроведен је поступак преиспитивања репрезентативности ПСС-а, тачније провере код коликог броја запослених се сваког месеца од плате одбија накнада на име чланства у Полицијском синдикату Србије.

Провером је утврђено да ПСС у свом чланству има мање од 15 одсто запослених у Министарству унутрашњих послова, што је законски минимум, те је стога донето решење којим се утврђује губитак репрезентативности Полицијског синдиката Србије.