ПРИЗНАТИ СТРУЧЊАЦИ У ИПО РЕДОВИМА

Са великим задовољством обавештавамо чланове да смо у претходном периоду наш тим појачали са два изузетна стручњака из области безбедности. У питању су професори Др. Елдар Шаљић и Др. Душко Томић.

Професор Шаљић је завршио основне, мастер и докторске студије безбедности. Аутор је 68 научних радова које су објавили међународни стручни часописи. Поред тога аутор је и коаутор 8 наставних уџбеника из области безбедности.

Професор Шаљић има вишегодишње искуство у едукацији студената али и професионалаца из области безбедности. Тренутно се налази на позицији Програмског Директора Мастер студија безбедности на Америчком  Универзитету у Уједињеним Арапским Емиратима.

Професор доктор Душко Томић је изузетно познато име у области безбедности у овом делу Европе, нарочито људима који се баве проценом ризика, непредвиђеним ситуацијама, хаваријама и осталим ванредним ситуацијама. Мастер студије је завршио на Факултету Националне Одбране, данашњем Факултету Безбедности а докторирао је на Факултету Политичких Наука. Професор Томић има више од 20 година искуства у областима превенције ризика и кризном менаџменту. Обављао је функције од изузетног значаја у Републици Србији као што су : Главни риск менаџер Београдске Универзијаде 2009, шеф тима на пројекту  МУП Србије у вези са системом ванредних ситуација, саветник гувернера Народне Банке, шеф особља потпредседника СРЈ итд. Аутор је 10 уџбеника и великог броја научних радова. Професор Томић је ангажован на великом броју Универзитета у Србији и региону као редовни професор и шеф катедре за студије безбедности.

Сматрамо да ћемо са ова два изузетна појачања нашим члановима од јесени омогућити квалитетније курсеве и предавања али и могућност школовања под повољним условима на већем броју студијских програма из области безбедности.