Позив на волонтирање

Председник ИПО Илија Животић упутио је апел за хитно формирање волпнерских група при јединицама локалне самоуправе за време гостовања на ТВ Хепи

Поучени искуствима које имају наши чланови у Италији где је ситуација са пандемијом Корона вируса заиста алармантна сматрамо да морамо ићи корак унапред.
Наш предлог је да се при јединицама локалне самоуправе формирају волонтерске групе које би се бавиле доношењем основних животних намирница и лекова старијим особама и мајкама које су остале кући да чувају децу до 12 година.
Сматрамо да није довољно ангажовати само запослене који су од данас на некој врсти принудног одмора јер постоји реална могућност да се део њих такође разболи што може довести до застоја у снабдевању угрожених категорија становништва.
Управо из тог разлога наша организација се са својим партнерима Центар ДБА који су такође регистровани на општини Чукарица ставила локалним властима на располагање.
Овом приликом позивамо све наше чланове да се пријаве за волонтирање у локалним заједницама и дају свој допринос у борби против Корона вируса.

Допис Општини Чукарица