ПОДРШКА ЖАНДАРМЕРИЈИ

Данас је један народни посланик користећи се чистим популизмом упоредио примања припадника жандармерије и лекара у Србији са нагласком да однос није нормалан.

Пре свега заиста је непристојно упоређивати било чија примања јер сваки посао са собом носи одређене ризике, тражи одрицања али и одређена знања и вештине. Нарочито је опасно када се жели узбуркати јавност поређењем примања две организације као што су лекари који су нам свима без обзира на страначку припадност потребни и припадника жандармерије који исто тако чувају све нас без обзира на страначку припадност.

Искрено, ми као струковно удружење би смо волели да сви у нашој земљи имају плате на основу учинка, броја радних сати, ризика, доприноса друшту. Само где би тада биле зараде народних посланика који ефективно на радном месту које обухвата климу, кожне фотеље, резервисан и бесплатан паркинг, јефтин ресторан у центру Београда проводе свега пар сати месечно. Нарочито оних који уопште не долазе на радно место. И да ли се њихове зараде могу поредити са зарадом хирурга који оперише на отвореном срцу и припадника жандармерије који на минус 20 патролира ноћу по разним врлетима чувајући све нас па и дотичног посланика од шиптарских терориста и вахабија из федерације БиХ.

Господине посланиче изоставите припаднике жандармерије и лекаре из својих настојања да узмете неки политички поен међу својим присталицама јер када сте болесни или вам је угрожена безбедност ни лекар ни полицајац вас неће питати колика вам је плата већ ће вам у духу залетви које су изговорили помоћи ризикујући и свој живот ако затреба.