ПЛАКЕТА ЗАХВАЛНОСТИ ЗА УДРУЖЕЊЕ ИХП

Председник ИПО посетио је Степојевац и хуманитарно удружење ИХП. Ово удружење помаже инклузију припадника Ромске заједнице у Степојевцу и околини. У претходном периоду предузели су велики број хуманитарних акција у оквиру локалне заједнице чиме су допринели бољој инклузији Рома али и побољшали квалитет живота у локалној средини. Поред бројних донација самим грађанима, ИХП је доста помогао и локалну цркву у којој се окупља велики број грађана свакодневно као и локалну полицијску станицу којој су донирали клима уређаје за шта су добили захвалницу Независног Полицијског Синдиката.

ИХП је успео да заинтересује локално становништво и за едукације из области безбедности у чему ће их ИПО подржати у наредном периоду. За почетак смо се определили за курсеве самодбране за жене и децу, затим за курсеве из информатичке безбедности како би смо чланове локалне заједнце упознали са опасностима које их вребају на интернету. Ово је посебно значајно јер велики број грађана у руралним срединама свакодневно бива преварен на интернету и то преверама најразличитије врсте.

ИПО ће наставити да и у предстојећем пероиду подржава све акције ИХП које имају за циљ побољшање квалитета живота, подизање свести о проблемима из области безбедности као и едукацијама из превенције употребе дрога.