ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ОСНОВЕ ДИГИТАЛНЕ БЕЗБЕДНОСТИ

На некадашњи Дан безбедности Србије 13. Мај у хотелу М одржали смо једно веома занимљиво предавање за наше чланове под називом Основе дигиталне безбедности. Предавач је био наш члан Милош Андрић који има вишегодишње искуство у овој области и више него добру радну биографију.

На овом првом, уводном предавању присзтни су имали прилике да се упознају како и сам назив каже основама дигиталне безбедности али и да већ крену корак напред добијајући нека нова знања везана за ову тему.

Било је дискусије, питања али и што је најважнјије сви присутни су имали своје сопствене примере угрожавања личних налога на мережама, покушаја тзв. фишинга путем злонамерних мејлова и слично. Дискутовали смо о мењању и чувању лозинки на апликацијама, причали о безбедности онлајн плаћања и слич

Резултат предавања осим нових знања је и договор да ово буде само уводно предавање а да ову тему наставимо да разрађујемо целе године и да на крају године током децембра направимо цеелодневни семинар са понављањем градива и тестом како би онима који желе омогућили адекватне сертификате и прилику да буду заведени код наших партнера на сајту у Италији у Групи за форензику.