ЕДУКАЦИЈА ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ У НИШУ

ИПО ТИМ је одржао онлајн семинар за просветне раднике и раднике у локалној самоуправи у Нишу. Семинар је био спроведен из три дела. Први део је предавала дипломирани психолог Марија Шутуловић и односио се на вршњачко насиље са посебним освртом на психичке последице по жртву и њене ближње и трајао је 90 минута.

Други део је реализовао професор Факултета безбедности Универзитета Константин Велики Ратомир Антоновић. Тај део који је трајао 100 минута се односио на превенцију малолетничке деликвенције. Полазницима су објашњени најчешћи облици девијантног понашања, утицај околине као кривичне последице.

Трећи део семинара  у тајању од 90 минута изведен је у реализацији председника ИПО професора ИилијеЖивотића. Он је говорио о злоупотреби дрога међу младима. У овом делу семинара коме је преко онлајн платформе присуствовало 252 особе говорило се о најчешћим психоактивним супстанцама које користе млади . Животић је највећу пажњу посветио синтетичким дрогама као и синтетичкој марихуани тј. канабису, односно канабису који је ,,дорађен,, специјалним синтетичким течностима што га чини екстремно опасним.

Да све протекне у најбољем реду и буде технички квалитетно изведено помогао нам је наш нови члан скупштине Дејан Павловић. Овом приликом захваљујемо се Хотел Тани Ресорт у Нишу који нам је уступио салу ѕа састанке.

 

Овај онлајн семинар је иѕведен на основу одобрења Завода за унапређење образовања Републике Србије који је нашем програму дао статус облика сталног стручног усавршавања.