НАЈАВА ПРВОГ ИПО КОНГРЕСА

18. децембра 2021. председник ИПО Секције Француска и зам. Председник ИПО штаба г-дин Небил Бен Кхелифа посетио је седиште ИПО-а у Милану у Италији где су га примили извршни председник ИПО-а – генерални директор др Томори Мареглен и   Потпредседница ИПО Секције Италија гђа Људмила Карабат. Након тога, др Томори и господин Бен Кхелифа заједно су кренули у посету Словеначкој секцији где их је 19. децембра примио шеф секције и саветник штаба ИПО-а г. Даниел Прастало где су разговарали о напретку рада уопште. и размену идеја и стручних искустава између француске, италијанске и словеначке секције, где ће ускоро бити покренути заједнички пројекти, што ће помоћи осталим секцијама да се развију и да имају јасне и ефикасне смернице за реализацију циљева наше организације у будућности. 

Путовање је настављено обиласком Српске секције 20. децембра где су их примили оснивач и почасни председник ИПО др Илија Животић као и  Потпредседница ИПО Секције Србија и директорка координације ИПО штаба г-ђа Санела Николић. Током састанка у Београду у кабинету оснивача ИПО др Животића, разговарано је о разговорима у секцијама Италија и Словенија, као и да је одлучено о организацији и реализацији првог ИПО конгреса који ће се одржати дана 10-12. јуна 2022. у Београду, Србија и где ће учествовати сви лидери ИПО секција широм света. 

Први ИПО конгрес је озбиљна и веома неопходна иновација да окупи све руководиоце секција да се упознају, размене идеје и искуства, као и да се упознају са програмом и смерницама ИПО-а за наредне године. Место одржавања првог Конгреса у Београду, Србија, изабрао је и једногласно одлучио водећи тим ИПО штаба да ода почаст председнику оснивачу за стварање ове међународне професионалне организације која свакодневно поприма гигантске размере и шири се широм света повезујући полицију, професионалце и грађани који саосећају са радом и циљевима ИПО.

Присуство ИПО Конгресу ће бити омогућено искључиво члановима са активним чланством. Радни језик ће бити енглески али ће бити ангажован професионални преводилац за српски језик. Током фебруара месеца чланови могу очекивати више информација о начину пријављивања.

Број места у сали ће бити ограничен.