Медаље за заслуге руководству ИПО


У суботу 19. Новембра у Мадриду оснивач ИПО  Др Илија Животић и извршни председник Др Мареглен Томори добили су престижне Медаље за заслуге Шпанске асоцијације пријатеља Полициа Национал. Медаље су им уручили Војвода од Севиље као председник асоцијације и Принцеза Софија Бурбон из Војводске куће Севиља као генерални секретар.


Ово високо признање које је резервисано за најбоље међу најбољима у шпанској полицији , ове године добила су међу официрима и детективима шпанске полиције само 3 цивила !


Након величанствене церемоније , наши представници су имали већи број разговора са високим официрима Шпанске Полиције који су били веома заинтересовани за наше програме едукација како полицајаца тако и цивила. Осим тога, Животић и Томори имали су прилике да и са Војводом од Севиље и Софијом Бурбон имају разговоре у којима су им се захвалили што као представници европске аристократије подржавају рад полиције и  невладиних организација и што се занимају се за општу безбедност што даје мотивацију како активном саставу шпанске полиције тако и младима који размишљају да постану део снага реда.


Након тога уследили су разговори на маргинама церемоније са бројним високим официрима шпанске полиције.
Посебно место међу званицама било је резервисано за нашег представника за Блиски Исток Жуана Баранка који захваљујући својим искуством из дипломатије и безбедности ужива велико поверење широм света.


Медаље за заслуге које су Животић и Томори добили представљају још једну потврду нашег рада и значаја едукација које спроводимо али нас као НГО и мотивишу да наставимо још боље.