Курс самоодбране у Бару

Данас је у организацији наше секције у Црној Гори ИПО Монтенегро одржан веома посећен курс самоодбране за жене. Курс је одржан у сали основне школе Анто Ђедовић чијем руководству које представља директор Станка Вукчевић дугујемо захвалност за сарадњу.

Како је нагласио Иван Пекић председник извршног одбора ИПО Монтенегро овом обуком желели смо да подигнемо и самопоуздање и физичку спремност наших припадница лепшег пола. Пекић је у разговору са представницима медија нагласио да је за термин свесно изабран децембар као месец посвећен спречавању насиља над женама.

Курс су водили наши инструктори Председник ИПО Монтенегро Жарко Јанковић, шампион у борилачким вештинама Машан Анђелић, наш члан и нај награђива нији полицајац у Црној Гори Момчило Мока Шћекић.

У склопу обуке, наше две даме дипломирани правник Дина Шукурица и Бојана Бунтић са Факултета за цивилну безбедност одржале су предавање о спречавању насиља над женама.

Посебну захвалност дугујемо фитнес инструктору Тамари Војводић и мајстору борилачких вештина Саши Болтићу који су са својим тимовима подржали данашњи догађај.