ИПО У ПОСЕТИ ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

 

Делегација ИПО била је у званичној посети Европском Парламенту у Бриселу и тако постала прва организација цивилног друштва из Србије којој је то омогућено. Током посете Бриселу наши представници посетили су Европски Парламент (European Parliament , European Council, European Museum). Том приликом ИПО је имала прилике да се упозна са начином функционисања свих институција ЕУ у Бриселу захваљујући љубазности наших домаћина. Сазнали смо које су теме из области безбедности тренутно у фокусу парламентараца и различитих комитета и институција ЕУ.

 

Осим представника из Србије биле су и делегације наших секција из Италије, Белгије, Холандије, УАЕ, Грчке. Тродневно дружење цивилног сектора безбедности обогаћено је и разговорима са појединим Евро парламентарцима који учествују у раду неколико комитета Европског Парламента који се баве питањима безбедности.

Овом приликом председник ИПО Србија др Илија Животић дао је и изјаву за Национални Дневник ТВ Пинк која је емитована у ударном термину ове телевизије.

Наше удружење ће и након летње паузе наставити са едукацијама и радним посетама најважнијим Европским и светским институцијама. Очекује нас радна јесен и активности у Уједињеним Нацијама, Комисији за дроге и наркотике као и Комитету УН за борбу против дрога. Осим тога већ смо позвани за учешће на конференцији посвећеној борби против транснационалног организованог криминала Уједињених Нација, што су само потврде квалитета и озбиљности нашег рада.