ДАРК-НЕТ ЦЕНТАР У НАТО БУНКЕРУ

Припадници специјалних јединица Немачке полиције данас су успели да савладају многобројне препреке и после више сати опсаде уђу у некадашњи НАТО бункер на западу Немачке.

Неколико сати било је потребно за савладавање свих врста могућих препрека. Прво их је дочекала ограда под струјним напоном. Након тога имали су посла са групом опасних паса чувара на имању. Када су пришли блиндираним вратима тежим од тоне, чекала их је најнапреднија електронска брава.

Када су коначно успели да уђу чекало их је невероватно изненађење. У огромном бункеру камуфлираном обичном зградом, величине више хиљада квадратних метара, на 4 нивоа, налазило се 2000 најсавременијих компијутера међусобно повезаних. У питању је до сада највећи ДАРКНЕТ центар који је откривен.

ПОГЛЕД ИЗ ХЕЛИКОПТЕРА НА ИМАЊЕ ИСПОД КОГА СЕ НАЛАЗИ НАТО БУНКЕР

Преко тих сервера криминалци из целог света куповалли су и продавали оружје, дрогу, експлозив, материјале са дечијом порнографијом и поверљиве информације.

Овај бункер био је центар изузетно популарне ДАРКНЕТ платформе Wаll Street Market коју је Немачка полиција почетком прошлог месеца успела да стави под контролу. Процењује се да је преко ње извршено 250.000 трансакција а постоје трагови о 40 милиона еура који су прошли преко њих. Такође преко овог центра функционисали су и портали Cannabis Road i Fraudsters за продају дрога.

Главни проблем у целој акцији било је изузетно либерално законодавство. Наиме оснивање и поседовање серверског центра није против законито чак и када се преко њега обављају нелегалне радње. Биће потребно доказати да је власник знао за шта корисници уствари користе овај серверски центар. Предност полиције је била у изненадној акцији тако да су у бункеру нађене велике количине новца.

Али одакле криминалцима овакав бункер који вреди милионе. Одговор је невероватно једноставан. Бункер који је коришћен за потребе НАТО, Немачка војска је продала на лицитацији. И то са свом заштитном опремом и најсавременијим компијутерским системом и сервером, климатизацијом по најстрожијим војним стандардима на сва 4 подземна нивоа, резервним агрегатима, цистернама за нафту, због промене локације јединице задужене за прикупљање геоинформација из целе Европе 2007 године. Херман Јохан се појавио на лицитацији обећао 100 нових радних места у овој малој општини и направио мрачно царство. Без икакве провере. А да је било провере сазнали би да је 2002 већ имао овакав подухват у Холандији када га је напустио након избијања пожара у нешто мањем такође НАТО бункеру.

Закључак се намеће сам по себи. Војни објекти се требају испразнити од свега пре напуштања. А некада је боље и све забетонирати и затворити него ставити на продају или ренту. О провери купаца да и не говоримо.