БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

Телевизија Информер је организовала емисију са темом безбедности деце на интернету у којој су учествовали путем видео позива Катарина Јонев и у студију Марија Ранђеловић и председник ИПО др Илија Животић. Емисија је трајала 60 минута под вођством водитељке Емилије Миловановић. 

Фото Зоран Шинко

У емисији која је била заиста отвореног типа без икаквих директива шта се сме или не сме рећи, шта је пожељно или не саопштити гледаоцима наш представник је говорио отворено о искуствима стеченим на предавањима у 14 основних школа у Нишу овог пролећа, односу наставника према проблемима везаним за безбедност деце као и који су то ставови родитеља када се ради о овој теми. Животић је изнео и низ мера које се могу донети а које би допринеле повећању безбедности најмлађих.

Фото Зоран Шинко

Наш представник је проблем безбедности деце окарактерисао као комплексан и предложио мултидисциплинаран приступ у његовом решавању а саме активности поделио на оне које треба да спроведе држава, локална заједница, школа и породица односно родитељи. Животић се похвално изјаснио везано за акцију бесплатних базена за сву децу у Београду напоменувши да је на тај начин градоначелник Шапић повукао потез којим је омогућио деци алтернативу у односу на коришћење мобилних телефона али и да на тај начин ми као родитељи знамо где су нам деца у том тренутку.

Наш представник је заједно са саговорницама говорио и о изазовима које карактерише ТИК-ТОК и због чега је ова платформа омржена код већине родитеља школске деце.