ВЕЛИКА ПОБЕДА МУП СРБИЈЕ

Струковно удружење Интернационална Полицијска Организација ИПО користи ову прилику да се захвали тиму Министарства Унутрашњих Послова Републике Србије на изузетној активности која је резултирала великом дипломатском победом.

Честитамо тиму МУП Србије на овој победи која је још слађа уколико знамо које су све силе биле уз Приштинске власти. Спречавање уласка тзв. Косова у Интерпол представља велику победу Србије и засигурно ће бити и даље један од аргумената приликом повлачења или суспензије признања независности од још много земаља.

Такође на овај начин спречено је издавање међународних потерница Приштинских власти за нашим грађанима које би већином биле политички мотивисане. Познато је да су још прошле године они направили велике спискове наших сународника које су намеравали да прогласе криминалцима и злочинцима и да траже њихово изручење у Приштину а који немају у стварности никакве везе са измишљеним делима која би им ставили на терет.

ТИМ МУП СРБИЈЕ НА 88 ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ ИНТЕРПОЛА У САНТИЈАГУ

Да подсетимо, Приштинске власти овога пута нису ни ишле на гласање на Генералној Скупштини Интерпола. Одустали су од захтева када су видели да ће приликом гласања доживети прави дебакл, односно да је велика већина чланица ове организације уз Србију и међународно право.