АКЦИЈА СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ

Почетак другог школског полугодишта обележили смо акцијом СТОП ВРШЊАЧКОМ НАСИЉУ. Акцију су спровели наши чланови у 15 градова Србије делећи 15.000 тематских флајера. Циљ акције био је да скренемо пажњу на овај проблем и путем флајера упознамо ученике која се све понашања третирају као вршњачко насиље. Многи ученици нису ни знали да неке ствари које раде својим вршњацима представљају насиље, да тиме могу изазвати озбиљне трауме код друге деце али и да сносе заједно са родитељима и последице због таквог деловања. У матријалу смо навели и психофизичке карактеристике особе која је жртва насиља како би младима скренули пажњу да посматрају своје другаре и можда уоче нека од тих карактеристичних стања и помогну им или пријаве наставницима да сумњају да се нешто дешава.

Такође тамо где су нам одговорни у школама дозволили непосредан контакт са ученицима апеловали смо на младе да сваки случај било каквог вршњачког насиља одмах пријаве родитељима и надлежнима у школи како би се проблем решио одмах у старту.

ДЕЧИЈА ГРУПА ЈУНИТИ ФАЈТ ТИМ ВРБАС

Овога пута све је почело у Врбасу где су флајере поделили чланови дечије борилачке групе Јунити фајт тим и удружења Светионик Врбаса.

Наши пријатељи из Светионик Врбаса и Јунити Тима поделили су флајере у Основним Школама 20. Октобар и Светозар Милетић у Врбасу .

ПРЕДСЕДНИК ИПО ИЛИЈА ЖИВОТИЋ ПОДЕЛИО ЈЕ ФЛАЈЕРЕ У БЕОГРАДУ

ОШ 3 ОКТОБАР БОР

Приликом дељења флајера у Бору наш члан и саветник председника ИПО Дипломирани Психолог Марија Шутуловић наишла је на велику заинтересованост наставника у Основној Школи 3. Октобар па је на њихову молбу одржала и предавање једном разреду, тачније 8/2. Флајери су у Бору подељени и ученицима гимназије Бора Станковић.

МИОДРАГ ТОДОРОВ

Слична ситуација десила се и Миодрагу Тодорову када је поделио флајере у ОШ 14 Октобар и 15.Гимназији где је одржао кратка предавања ученицима о вршњачком насиљу.

ДРАГАН МИЛАНОВИЋ

Драган Милановић флајере је поделио колективу стручне школе Душан Тривунац Драгош. Интересантно је да је у исто време МУП Србије у школи држао предавање на тему вршњачког насиља тако да су наши флајери послужили као додатно средство и подсетник ученицима.

ВЕРАН МИШКОВИЋ

Веран Мишковић обишао је две основне школе у Богатићу и у свим одељењима поделио наше флајере. Захваљујући њему наше активности подржало је и удружење Дечија Атлетика Белотић из Богатића где је на тренингу наш флајер нашао пут до великог броја младих.

ИЗГЛЕД ФЛАЈЕРА

Флајери су подељени и у Нишу, Новом Пазару, Алибунару, Кладову, Смедеревској Паланци итд.

Следећег месеца очекује нас дељење флајера против злоупотребе психоактивних супстанци.