ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПОСТУПАКА У СЛУЧАЈУ НЕСТАНКА ДЕТЕТА НА ТВ ХЕПИ

Након што је више десетина хиљада људи са нашег сајта скинуло упутство за поступање у случају нестанка деце, председник ИПО Илија Животић позван је да буде гост телевизије Хепи.

У првом делу емисије Животић је био једини саговорник водитељима које је детаљно упознао са нашим упутством које је сачињено на основу Америчких асоцијација које се од 1985 године баве едукацијама чији је циљ превенција и брзи проналазак нестале деце. Скренуо је пажњу родитељима да свакодневно обраћају више пажње на своју децу а не да то буде последица кајања или страха када се у медијима појави вест да је неко дете нестало. Са поносом је истакао да је наш курс Шифра Барбара који смо креирали заједно са Центар ДБА у Србији прошло више од 500 особа.

У другом делу емисије са придошлим саговорницима анализирани су јавно доступни подаци везани за случај тзв. Малчанског берберина и отете девојчице. Животић је нагласио потребу измена закона који би омогућили јавни регистар педофила свим грађанима јер право детета на живот мора бити изнад права људских слобода особе која је осуђена за такво кривично дело. Мада ми сматрамо да педофили нису људи и ту нема говора о људским правима и слободама.

Као и када је први пут ухапшен, ми и сада захтевамо промену закона која би омогућила константан надзор над педофилима, обавезу послодавца да пријави одмах сваку промену у понашању или недолазак на посао било он оправдан лекарским уверењем или не јер да је у овом случају послодавац пријавио недолазак на посао одмах ујутро у 9 сати, овај психопата не би имао толику предност над полицијом и био би ухапшен много раније.