ПРЕДСЕДНИК ИПО ИЛИЈА ЖИВОТИЋ ГОСТ НА ТВ ПРВА

Обраћање Председника САД Доналда Трампа светској јавности у коме је обелоданио да су припадници Америчких Морнаричких Фока извели специјалну операцију у Сирији и ликвидирали најтраженијег терористу данашњице, лидера такозване Исламске Државе АлБагдадија било је повод да председник наше организације као стручњак за борбу против тероризма добије позив за гостовање на ТВ Прва.

У првом делу емисије Председник Животић и други гост Др. Дарко Трифуновић говорили су о аспектима саме акције, улози обавештајних официра али и самом тренутку извођења ове операције узимајући у обзир да се у САД ближе председнички избори.

У другом делу емисије председник ИПО говорио је о начинима превенције радикализације младих муслимана у Србији и Европи. Напоменуо је да је то сложен процес који ће бити дуготрајан али да није осуђен на неуспех никако. По његовим речима главна улога је у рукама саме Исламске заједнице која треба својим верницима да понуди адекватне, друштвено позитивне лидере и идоле. Посебна улога припада и локалним заједницама, општинама које морају да уложе додатне напоре у виду омогућавања додатних садржаја на својој територији за младе и незапослене.

Захваљујемо се ТВ Прва на поверeњу које је указала позвавши господина Животића у једну од најгледанијих емисија.

ИЛИЈА ЖИВОТИЋ ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ ДАРКО ТРИФУНОВИЋ

Најзанимљивији део погледајте на линку https://youtu.be/7OZT12NFdmE