ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ОСНОВЕ ЗАШТИТЕ ОД ПОЖАРА

Наш члан Дејан Павловић из Ниша који је и овлашћени инструктор и предавач са лиценцом за обуке по Закону о заштити од пожара одржао је једно интересантно онлајн предавање као увод у практичну обуку која ће бити реализована када се стекну потребни временски услови.

Данашње предавање било је иницирано од великог броја чланова јер по слову закона сви запослени у Републици Србији мораће да буду упознати са основама заштите од пожара. Осим тога, сведоци смо свакодневних страдања од пожара као и велике материјалне штете која се редовно дешава. То је уосталом био и основни разлог да се одлучимо за ову едукацију.

Оно што ће члановима бити доста занимљивије свакако, чека нас у другом делу ове обуке а то је практични део. Тада ћемо у контролисаним условима показати члановима како се користе који апарати за гашење пожара али и како установити да ли је неко црево и хидрант у функцији. Наравно, ми нисмо ту да заменимо ватрогасце, али понекад је заиста потребно имати знање из ове области како вас не би савладала паника и како би спасли животе и материјална добра.