ВОЈНО-ПОЛИЦИЈСКА ПАРАДА У НИШУ

Захваљујући нашем члану Дејану Павловићу који је био присутан на војно-полицијској паради у Нишу имамо велики број изузетних фотографија. Повод одржавања параде био је 9 мај дан победе над фашизмом.

Ова парада убојитих средстава, опреме и људства од великог је значаја за све грађане Републике Србије али и Републике Српске. Она представља фактор одвраћања потенцијалним агресорима и свима осталима који би да угрозе мир и стабилност Републике Србије.

Звезда параде свакако је био Руски тенк Т-72 који се сматра једним од најбољих тенкова на свету. 30 ових тенкова Србији ће бити испоручено током ове године на основу војнотехничког споразума са Русијом.

ДИРЕКТОР БИА СТИЖЕ НА ПАРАДУ


На паради је учествовало 4000 војника и полицајаца, више од 300 возила и система као и 40 летелица. Грађани су имали прилике да виде и систем Нева и Куб којим су за време НАТО агресије оборени авиони Ф117 до тада сматран за невидљиви као и тадашњи понос нато авијације Ф16.

Велику пажњу привукли су и хеликоптери које ће Србија такође добити од Руске Федерације назвни Ђавоље Кочије.

Ђавоље кочије хеликоптер познат као убица тенкова чија се испорука ускоро очекује

Наши грађани су имали прилике да виде и део од 1500 најбоље опремљених припадника специјалних јединица за 21 век .

За припрему и организовање параде били су задужени Комадант Копнене Војске Генерал Милосав Симовић, његов заменик Владета Балтић и комадант Жандармерије генерал Луковић.