ИПО НА МЕЂУНАРОДНОЈ БЕЗБЕДНОСНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ

У организацији Института за националну и међународну безбедност одржана је импозантна међународна научна безбедносна конференција. Присуствовали су најбољи професори из 13 држава предвођени сада већ легендарним Алексом Шмитом, професором емиртусом који је можемо слободно рећи изммислио науку безбедности или боље формулисано успоставио безбедност као науку. Заиста је немогуће наћи иоле квалитетан научни рад или уџбеник из борбе против тероризма а да у њему није цитиран професор Шмит или делови његове књиге.

Осим поменутог професора, говорили су професор Дарко Трифуновић, Проф. Зоран Драгишић са Београдског Факултета Безбедности, декан Факултета Безбедности из Скопља професор Дујовски, проректор Славијанског Универзитета генерал Васко Стамевски,професори из Грчке, БиХ, Мађарске, Пољске..

Због ограниченог броја места, присуствовали су само чланови ИПО који студирају безбедност, и ово је за њих заиста била посебна прилика да из прве руке чују ставове и мишљења заиста великих имена из света академије када се говори о безбедности.