НАШИ ЧЛАНОВИ ВОЛОНТЕРИ

СКУП ВОЛОНТЕРА ИСПРЕД ОПШТИНЕ ЧУКАРИЦА

Прошла је и друга недеља волонтирања на територији општине Чукарица на чији позив смо одмах реаговали и са нашим партнерима из Центра ДБА оформили 10 екипа са по два волонтера уз 5 путничких возила и један пик-ап у резерви.

Овој акцији су се одазвали чланови наших организација из целог Београда не само они који станују на територији Чукарице чиме смо ми као и Центар ДБА показали јединство наших чланова у овој тешкој ситуацији.

Обишли смо више од 200 домаћинстава разносећи пакете помоћи, купујући неопходне намирнице и лекове за старије суграђане. И заиста ни један једини тренутак нико се од наших чланова није пожалио на умор, нико није одустао. Напротив, сваки дан се пријавио неко нови да помогне. Сваки пут када смо позвонили на нечија врата дочекао нас је осмех захвалности али се неретко дешавало да нас старији суграђани испрате са сузама у очима. Те ствари се никада не заборављају.

Осим на територији општине Чукарица наши чланови су волонтирали и у Нишу, Врчину, Вождовцу,Алибунару, Лесковцу, Богатићу и другим местима Србије. Осим тога екипи волонтера у Бањалуци придружило се неколико наших чланова, секција у Црној Гори је у стању приправности и на сталној вези са локалним властима што важи и за већину наших других секција широм планете.

СИНИША ЂУРКОВИЋ ВОЛОНТЕР У АЛИБУНАРУ
КАТАРИНА ЈОВИЋ У НИШУ ДОНОСИ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ
ПЕЈКО СЕКУЛОВСКИ У НИШУ

И зато видимо се и следеће недеље. Србија ће бити вечна док су јој деца верна !