КУРС ПРЕВЕНЦИЈА ЗЛОУПОТРЕБЕ ИНТЕРНЕТА У ТЕРОРИСТИЧКЕ СВРХЕ

Коришћење интернета за он-лајн радикализацију и врбовање за терористичке организације је постало велика претња за глобалну безбедност. Са пропасти тзв. исламска држава или ДАЕШ, губитка већег дела њене територије, сведоци смо новох начина извођења напада. Последњи напади дело су појединаца, врбованих и радикализованих путем интернета. Из тог разлога веома је важно научити како терористи користе онлајн платформе, зашто користе баш интернети шта се може урадити да се ова негативна појава сведе на минимум.

Дакле овај курс служи да :

  1. Помогне грађанима да боље разумеју претње онлајн тероризма
  2. Да сагледају стратегије, тактике, начине и платформе које се користе
  3. Да се грађани упознају са контра мерама
  4. Да ми као организација дамо свој допринос у подизању свести код грађана Србије о важности едуковања свих слојева и група у нашем друштву а понајвише обичних људи, јер управо је обичан човек најчешћа жртва врбовања путем интернета и најчешћа жртва у нападима.

Цена курса је 2000 динара за чланове наше организације и партнерских организација ДБА, ЦТО, СПИПС,СУКП. За остале грађане цена курса износи 2800 динара. Након евидентиране уплате, добијате материјал (15 a4 страна и неколико линкова са кратким видео клиповима као додатак) на ваш мејл за учење и након 10 дана добијате 25 питања на која имате рок да одговорите 60 минута. 70 процената тачних одговора вам обезбеђује пролаз и ИПО сертификат.