ИПО У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА 2022

На позив наше партнерске организације из Италије http://www.invgs.org/ као и Комитета за борбу против дрога при УН https://vngoc.org/ наши представници учествују у раду Комисије за борбу против дрога Уједињених Нација на 65 седници комисије у УН http://unodc.org/unodc/en/commi… 

 

Раду комисије присуствују представници 53 државе света које је Савет Уједињених Нација именовао као и свега неколико струковних удружења и невладиних организација из целог света. Из тог разлога заиста је велика част бити на овоме месту и имати прилику не само да се присуствује већ и разговара на заиста највишем светском нивоу око борбе против дрога.

Нашу делегацију чине председник ИПО Србија и оснивач на међународном нивоу професор Илија Животић, председник ИПО секције Црна Гора магистар безбедности Иван Пекић као и извршни председник на глобалном нивоу дипломирани криминолог Мареглен Томори.

Такође, веома нам је драго да је и Канцеларија Владе Србије за дроге послала свог представника Смиљану Алексић са којом смо на маргинама конференције имали заиста конструктивне разговоре око превенције злоупотребе дрога у Србији и неких заједничких активности.

Овом приликом наши представници посетили су и спомен собу и уписали се у књигу сећања на погинуле раднике УН у терористичком нападу у Бечу али и обавили више разговора са представницима водећих држава када се ради о борби против дрога и нарко картела. Нас су посебно занимале мере превенције које се користе у различитим државама како би смо успели да неке од њих презентујемо и у Србији.