ИПО ДРУЖЕЊЕ У СЛОВЕНИЈИ

Дана 23. септембра 2022.извршни председник ИПО др. Мареглен Томори и генерални директор гђа Санела Николић одржали су састанак са руководством ИПО Секције Словеније, коју је водио г. Даниел Праштало, где су разговарали о главним тачкама будућег развоја и активности секције, као ио новој структури која ће бити обавезна за све секције.


Следећи дан 24. септембар био је резервисан за активност коју је Секција Словенија организовала под називом „Shooting Challenge “. Поносни смо на велики одзив осталих лидера као и чланова из свих наших секција широм света, да дођу и учествују на овом великом догађају, показујући да смо једна велика породица која је спремна за заједничку сарадњу и развој наше организације кроз различите активности, едукације, где можемо пратити једни друге, али са истим циљем.


ИПО Словенија ” Shooting Challenge” се састојао из три дела. Прво је одржан курс „Зауставити крварење“ на коме су наши полазници научили како да зауставе крварење у хитним случајевима, помогну себи и другима у именованим ситуацијама, као и да провере своје знање под надзором инструктора курса.
Други део је био „Прва помоћ и дефибрилатор“ где је предавач упознао наше чланове са овом темом, како се пружа прва помоћ, али и које су грешке које чинимо у паници борећи се за живот у критичним ситуацијама. Након ова два курса сви полазници су добили сертификат.

Трећи део је било такмичење у стрељаштву. Учесницима је, пре изласка на стрелиште одржано кратко предавање о безбедности на стрелишту и употреби оружја, што је било најважније, с обзиром да руковање оружјем има јасна правила за безбедност свих који се налазе у стрелишту.
Инструктори гађања су водили рачуна о сваком учеснику, без обзира да ли су имали претходно искуство у гађању или се први пут сусрећу са оружјем.

На крају овог догађаја, извршни председник ИПО др. Томори се захвалио свима на учешћу на овој манифестацији и честитао члановима са најбољим резултатима. Генерални директор гђа Санела Николић прогласила је прва три места у свакој области такмичења, и честитала победницима уручивши пехаре за свако место посебно, где је највише награда однела ИПО секција Румунија, затим Словенија и Хрватска.

Такође ИПО руководство се захвалило ИПО секцији Словенија на добро организованој манифестацији, посвећености и успешном окупљању свих секција на једном месту, где су се наши чланови показали спремни да подржавају једни друге и кроз образовање, рад и дружење у исто време дошли до места где је успех неизбежан.

Следеће дружење и курсеви нас очекују током Октобра када ће ИПО Секција Румунија организовати семинар о сајбер безбедности о чему ћемо благовремено обавестити наше чланове.