ГОСТОВАЊЕ У ЕМИСИЈИ ТЕЛЕМАСТЕР

Председник ИПО Илија Животић био је гост емисије Телемастер на телевизији Хепи поводом најновије мигрантске кризе.

Животић је нагласио да је Ердоган веома непоуздан партнер што се види из његовог понашања према Европској Унији којој шаље више од 100.000 миграната иако је до сада добио 5,6 милијарди еура, према Руској Федерацији којој се окренуо након Америчких санкција па затим услед своји султанских тежњи ушао у готово отворен сукоб са Руском војском, према Америци које се сетио поново када је увидео да Русија брани Сирију стопроцентно.

Председник Животић говорио је о опасностима које са собом носе мигранти из Авганистана наводећи да велики део те земље под контролом држе терористичке групе. Наиме у тој држави налази се више од 25 терористичких организација са списка терористичких организација Америчког Председника која броји нешто више од 90 група укупно. Они контролишу 3 милиона становника и постоје реалне опасности да се неки од њих увуку у мигрантске групе и покушају домоћи Европе, подсећајући да је према подацима Мађарских слушби безбедности 7 од 10 нападача у Паризу који су убили 130 и ранили 360 особа дошло у Европу користећи мигрантску руту преко Мађарске.

Када се говори о могућем затварању граница за мигранте Илија Животић је подсетио да је војска Србије то већ једном изузетно успешно урадила у периоду 2016-2018 према Бугарској. Тада су по његовим речима припадници ВС спречили више од 30.000 илегалних улазка. Такође то је послужило нашим снагама безбедности да се практично увежбају за неке будуће сценарије и сада је све ствар политичке одлуке. Наравно она се доноси на основу безбедоносних процена које се праве праћењем ситуације од Грчко-Турске границе па све до Србије.