ЗЛОУПОТРЕБА ДРОГА КАО ВИД УГРОЖАВАЊА БЕЗБЕДНОСТИ ДРУШТВА

Злоупотреба дрога као вид угрожавања безбедности друштва назив је данас одржаног онлајн предавања за ИПО чланове. Предавање је одржано као наставак наших активности произашлих иѕ чланства у Комитету ѕа борбу против дрога при УН и Светској федерацији ѕа борбу против дрога. 

Данашњи предавачи били су Универзитетски професор Шаћировић Џенис и Машовић Сањин, професор, инспектор и председник Полицијског Синдиката Србије за Нови Пазар. Ова два еминентна стручњака су и руководиоци секције Криминалистика у ИПО.

Тему смо изабрали заједно са члановима у децембру 2022 и она је нажалост увек актуелна за све особе које желе да се едукују и превентивно делују у својим срединама са циљем сузбијања и спречавања ове патолошке појаве. Наркоманију као болест зависности  можемо посматрати са социолошког, психолошког, медицинско-биолошког, па и религијског и наравно законског аспекта. О овим темама као и нарко картелима говорили су наши данашњи предавачи којима су на крају полазници поставили велики број питања. Дискутовали смо о поступку Канадске регије Британска Колумбија која на 3 године уводи декриминализацију свих врста дрога до 2,5 грама не би ли проценили да ли је то начин да се спрече смртни случајеви, говорили смо о хашишу који се поново појавио у великим количинама на територији Србије и његовим штетним дејствима и још много тога је прошло кроз предавање и дискусију.

Ускоро нас очекују нова предавања како из области дрога тако и многих других области. Као и увек, и будућа предавања водиће искључивоособе са искуством и адекватном биографијом како би квалитет предавања био на нивоу наше организације.