БЕЗБЕДНОСНА ,, SAFE ZONE ” ОКО ОБЈЕКАТА ЗA MАЛОЛЕТНИКЕ

Струковно Удружење Интернационална Полицијска Организација IPO будно прати реакције грађана и надлежних органа поводом најновијег случаја сексуалног узнемиравања деце у Београду, на територији Видиковца. Желимо да похвалимо брзу реакцију полиције која је одмах по пријави и добијеном опису привела неколико сумњивих лица. Нажалост, девојчице старости 11 и 13 година у полицији нису успеле да изврше позитивни идентификацију односно да између више лица препознају манијака. Девојчице су у тренутку напада манијака доживеле шок и искрено није било ни за очекивати сходно њиховим годинама да запамте лице манијака. Оно што охрабрује, то је да су све испричале родитељима који су одмах обавестили полицију а која је заиста брзо одреаговала.

Ми као струковно удружење цивилног сектора безбедности се залажемо да се :

Око свих школа, вртића, дечијих играоница као и привремених објеката типа вашар, луна парк, унапред заказана такмичења на отвореном и затвореном простору и слично а која користе малолетна лица законом , јасно дефинише безбедносни периметар тј.зона од 500 метара и да се моментално ухапси и спроведе у затвор свако лице које је регистровани педофил или сексуални манијак а који наруши својим присуством ову зону. 

Да се сваком будућем осуђеном педофилу или сексуалном манијаку у склопу пресуде ( за које ми сматрамо да су ниске иначе) изрекне доживотна забрана приласка оваквим објектима.

Да се повратници којих је највећи проценат међу починиоцима оваквих дела осуђују на најдуже временске казне без узимања у обзир којекаквих олакшавајућих околности, да у случају пиштања на викенд имају ограничено и стално надзирано кретање.

Да се у близини горе наведених безбедносних зона поставе такозване паметне камере које би захваљујући софтверу за препознавање лица и покрета могле да идентификују сексуалне предаторе који им се налазе у бази и да захваљујући томе полиција одмах реагује.

Апелујемо на скупштине станара да поправе, репарирају, замене старе камере у улазима и пролазима, да осветле све прилазе зградама јер манијаци беже од светла и видно постављених камера. Молимо Вас , ставите што веће и што уочљивије камере са упозорењима да постоји видео надзор јер ваше је да делујете превентивно и отерате починиоце кривичних дела. Уз сво поштовање, господо председници кућних савета, ви нисте тајна служба која треба да прати и открива па да стављате минијатурне камере које нико не види, не, ви сте прва линија одбране станара ваше зграде и како војска у први план истиче највеће топове, тенкове тако и ви ставите до знања свим криминалцима, манијацима да је ваша зграда добро осветљена и покривена камерама.

ЗА ДЕЖУРНЕ БРАНИТЕЉЕ ЉУДСКИХ ПРАВА КОЈИ У НАШИМ ПРЕДЛОЗИМА ВИДЕ НАРУШАВАЊЕ ПРАВА ОСУЂЕНИХ ПЕДОФИЛА И МАНИЈАКА ПИТАЊЕ ,,ГДЕ СУ БИЛА ПРАВА НЕВИНЕ ДЕЦЕ КАДА СУ ИХ МАНИЈАЦИ НАПАДАЛИ ?”