30 ДОДИНА ПОЛИЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Председник ИПО др Илија Животић имао је ту част да буде међу званицама Министарства Унутрашњих Послова Републике Српске на свечаној академији која је одржана у Банским Дворима поводом 30 година од оснивања Полиције Републике Српске.

На овој изузетно достојанственој свечаности говорили су присутни Председник Републике Српске госпођа Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Републике Српске господин Лукач, директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић као и министар унутршњих послова Републике Србије Александар Вулин.

Осим именованих присутни су били и припадници служби безбедности РС, професори Факултета безбедносних наука у РС, полицијске академије као и официри Војске Србије.

Такође било је и неколико министара  федералне владе БиХ који су пореклом из Републике Српске.

Током 90 минута свечаности подсетили смо се свих погинулих припадника полиције РС као и многобројних успешних акција полиције. Представљени су и неки од најуспешнијих начелника полицијских управа као и начин образовања младих кадрова.

Дан касније, 05.04.2022 председник ИПО Србија је на позив Министра унутрашњих послова РС присуствовао отварању изложбе у Музеју Историје РС под називом Велики Вожд Карађорђе на којој су били изложени експонати Војног музеја из Београда. О значају ове изложбе најбоље говори чињеница да је ово тек други пут за 150 година да ови експонати напуштају Београд.