ТРИБИНА У КАРАТЕ КЛУБУ ФЕНИКС KAN

Захваљујући Председнику Карате Клуба Феникс Кан у Жаркову господину Миловићу иначе Мајору МУП Србије и носиоцу црног појаса 6. ДАН у четвртак 07. Фебруара 2019 одржана је трибина којој су присуствовали чланови клуба и грађани Жаркова.

У првом делу трибине говорио је Презвитер Српске Православне Цркве Оливер Суботић. Његово излагање било је на тему Хришћанске врлине и борилачке вештине. Отац Оливер је и сам спортиста, тренирао је реални аикидо, руску систему и српске вештине борења. У свом обраћању истакао је значај бављења спортом у одрастању деце, али и важност очишћења од гнева и других страсти.

Након њега реч је добио Председник ИПО Илија Животић који је говорио о врстама секти које су тренутно присутне у Србији и изазовима који су пред свима нама. Изложена је кратка ретроспектива случајева који су у медијима повезани са деловањем секти последњих месеци. У интерактивном излагању које је трајало 45 минута било је доста питања присутних али и предлога како се одупрети налету секти.

Животић је посаветовао окупљене да сваки контакт који припадници било које секте покушају да остваре , грађани одмах пријаве полицији како би она могла да реагује јер ћутање, окретање главе или стид могу само да погоршају ситуацију и угрозе врбоване особе. Такође и Отац Оливер и Животић нагласили су више пута у својим излагањима да је потребно много више времена проводити са својом децом, слушати их пажљиво и уопште неговати традиционалне породичне вредности.