НЕОВЛАШЋЕНО ПРИСЛУШКИВАЊЕ – САОПШТЕЊЕ

Поводом шокантне информације коју је изнео Председник Републике да је сазнао да је био прислушкиван дужи временски период Струковно Удружење ИПО Србија издаје следеће саопштење:

Наше удружење које се бави проблематиком безбедности и које има више стотина чланова  даје апсолутну подршку органима безбедности на откривању свих који су учествовали у овој не афери, већ у извршењу више тешких кривичних дела. У овом случају ради се о кривичним делима у стицају и продуженом трајању. Такође прислушкивање председника државе у дужем временском периоду је по логици ствари дело групе а не појединца за шта је надлежно тужилаштво за организовани криминал као и адекватан суд. 

Из свега наведеног, ми као и сви грађани Србије али и региона, очекујемо адекватне кривичне пријаве за ову криминалну групу и што је најважније за особу која је организатор свега. Врло важно је утврдити разлоге, намеру за шта је ова група хтела да искористи прикупљене податке из разговора које је председник државе водио. Да ли је њихова намера била уцена, односно претња да добијене информације користе да би сачували своје позиције, да ли су те информације желели да искористе за евентуални државни удар или су радили за неку страну обавештајну службу за шта су предвиђене казне и преко 15 година затвора.

Разоткривањем свих учесника као и организатора ове криминалне групе, за шта ми дајемо апсолутну подршку надлежним органима, Србија ће јасно ставити до знања свима да није само шака пиринча да је позоба свака врана коју нанесе ветар.

 

Председник ИПО

Др. Илија Животић