БРУКА НАШЕГ СУДСТВА-НАПАД НА ПОЛИЦИЈУ ЈЕ НАПАД НА ДРЖАВУ

Цела Србија је остала затечена снимком који се брзином муње проширио интернетом у коме се види пијани мушкарац који напада саобраћајног полицајца у Пироту. И док његов колега зове интервентну патролу у помоћ, један или више грађана снимају ситуацију мобилним телефоном. Снимају не би ли добили популарност на друштвеним мрежама уместо да ако не заштите полицајца, онда макар раздвоје насилника и припадника полиције. И тек када се преко радио везе чује да на лице места долази интервентна патрола неки од присутних покушавају да смире ситуацију.

На снимку се јасно види да се полицајци устежу да употребе физичку силу, гумену палицу или бибер спреј иако су испуњени сви законски услови. Такође се чују све могуће псовке од пијаног грађанина које је упутио униформисаним лицима.

Међутим оно што изазива неверицу код свих људи који се баве проблематиком полиције и безбедности је вест да је судија ПУСТИО НАСИЛНИКА ДА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ !!!!

Па докле више, ово је стоти пут да се на слободу пуштају нападачи на полицајце ! Када ће судство схватити да је НАПАД НА ПОЛИЦИЈУ НАПАД НА ДРЖАВУ !

Предлажемо хитну измену закона , да се овакве ствари више никада не третирају као прекршаји против јавног реда и мира, већ као кривично дело за које је обавезан притвор уз минималну законску казну која се не може заменити електронским надзором, условом и слично и то у трајању од 3 године. Сваки судија који пусти насилника да се брани са слободе мора сносити кривичну одговорност.

цео снимак имате на следећем линку

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3267235/sok-snimak-iz-ljubovije-muskarac-fizicki-napada-saobracajca-vise-od-10-puta-zamahuje-pesnicom